Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا، نصرالله دریابیگی که مهمان برنامه «کارگر ایرانی» بود، عنوان کرد: بر اساس قانون اساسی، اقتصاد ایران از سه رکن دولتی، خصوصی و تعاونی تشکیل می‌شود. بخش دولتی وضعیت خوبی ندارد و برخلاف تاکیدات قانونی، بخش تعاون نتوانسته سهم خود را از اقتصاد بگیرد. در سال‌های اخیر برنامه‌ای برای خصوصی‌سازی پیاده شد، اما خصوصی‌سازی صورت گرفته بر خلاف قانون اساسی و نظرات بزرگان کشور در این زمینه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: باید عنوان کرد که هیچ گونه خصوصی‌سازی اصولی و درستی صورت نگرفته و نتیجه خصوصی‌سازی تعطیلی کارخانه‌ها، تعدیل نیرو، حقوق معوقه و مشکلات اقتصادی و معیشتی برای کارگران بوده است. بر این اساس باید عنوان کرد که خصوصی‌سازی صورت نگرفته، بلکه شاهد خصوصی‌خوری بوده‌ایم.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به مشکلاتی که خصوصی‌سازی برای کارگران نیشکر هفت تپه به وجود آورده است، عنوان کرد: شایسته نیست در شرایطی که درگیر بحران اقتصادی هستیم کارگران تحت فشار باشند. درخواست ما این است که دولت مسئولیت اداره واحد‌های مشکل‌دار را بر عهده بگیرد تا مشکلات ادامه پیدا نکند.

بخش دیگری از این برنامه به پرسش و پاسخ درباره مسائل و مشکلات مختلف کارگری اختصاص داشت.

دریابیگی در توضیحی درباره ماده ۳۶ تامین اجتماعی عنوان کرد: وقتی بحرانی به وجود می‌آید و کارفرما قادر به پرداخت حق بیمه نیست، شایسته نیست که تامین اجتماعی از ارائه خدمات به کارگران به بهانه اینکه بیمه آنها تمدید نشده خودداری کند. شاهد این هستیم که در شرایط سخت کنونی افرادی به درمانگاه‌های تامین اجتماعی مراجعه می‌کنند، اما با این مساله رو‌به‌رو هستند که این درمانگاه‌ها از ارائه خدمات به بهانه معوق ماندن حق بیمه خودداری کنند. درخواست ما رسیدگی به این مشکل تا زمان رسیدن به وضعیت عادی است.

او همچنین به بحث کارگران ساختمانی پرداخت و گفت: با تلاش‌های صورت گرفته توانستیم بیمه کارگران ساختمانی را دایر کنیم، اما از آنجا که رابطه کارگری و کارفرمایی در مورد آنها وجود ندارد، آنها مشمول مستمری بیکاری نشدند که البته این مشکل را می‌توان رفع کرد و کاری کرد آنها از این خدمت نیز بهره ببرند.

دریابیگی همچنین درباره سوالی مربوط به قرارداد‌های موقت کار، بیان کرد: قرارداد یا شفاهی است یا کتبی. اگر قرارداد کتبی باشد حتما باید در سه نسخه تنظیم شود. قانون می‌گوید قرارداد موقت برای کار موقت است و قرارداد دائم برای کار دائم، اما شاهد برخی قانون‌گریزی‌ها هستیم که امیدواریم مشکل با نظارت و بررسی مسئولان رفع شود.

واگذاری کار به پیمانکاران موضوع دیگری بود که مورد بحث دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران قرار گرفت.

او گفت: در سال‌های اخیر شاهد بروز مشکلی بوده‌ایم که در آن در مواردی کارفرمایان هم مقصر نیستند. برخی از کارگران پیمانکاری ماه‌ها حقوق نمی‌گیرند و پیمانکاران هم می‌گویند چون دولت طلب آنها را نداده، آنها هم قادر به پرداخت حقوق کارگران خود نیستند. از دولت تقاضا داریم در شرایط کنونی با پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران زمینه پرداخت حقوق کارگران را فراهم کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خصوصی سازی تعدیل نیرو تعطیلی کارخانه ها مشکلات خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۶۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند

جلسه رفع موانع تولید استان کرمان با حضورمعاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و تیم اقتصادی استان با موضوع رفع مشکلات کارخانه واگن‌سازی زرند در محل این کارخانه برگزار شد.
امیر حسن زاده در جمع کارکنان کارخانه گفت: مجموعه‌های تولیدی در استان کرمان برای ما مهم است، بنابراین کارگروه رفع موانع تولید را در کارخانه واگن‌سازی زرند برگزار کردیم تا فضا را به‌شکل میدانی ببینیم و به رفع مشکلات کمک کنیم.

وی افزود: هم‌اکنون فاصله ای که بین عملکرد و فعالیت واگن سازی زرند با دیگر صنایع استان داشتیم کمترشده و با استقرار تعدادی از مدیران واگن‌سازی در استان کرمان که در تهران فعال بودتد، شاهد نزدیک‌تر شدن این مجموعه به فعالیت صنعتی هستیم.

حسن زاده بیان کرد: وقتی تشکیلات یک مجموعه صنعتی مرتبط با کرمان در تهران باشد دیگر در کرمان استان دیده نمی‌شود، زیرا وقتی کاری در کف کارخانه است باید مدیران هم در استان باشند تا امورات پیشرفت داشته باشد. 

معاون استاندار کرمان اظهار کرد: نیاز به خرید واگن در استان وجود دارد اما هنوز فرهنگ خرید واگن از تولیدات داخلی استان جا نیفتاده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • (تصاویر) کارخانه عضله سازی هادی چوپان افتتاح شد!
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند